Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 37
Ga naar:   

het goede voorbeeld

29 maart 2010
Lieve man,
 
Vorig weekend gingen we er een paar dagen tussenuit met de familie Van Walle in de Ardennen. We vertrokken in de namiddag, in de hoop dat je onderweg een beetje zou kunnen slapen. Tegen beter weten in volgde mama de instructies van de GPS (Geografisch Prul Systeem volgens papa) waardoor we recht Luik in reden en vast kwamen te zitten in de spits.
“DOEMENEI!” vloekte papa.
Heel even was het stil in de auto. En toen, stiller, gelaten, berustend, vanop de achterbank, hoorden we jou echoën: “doemenei”
Ik denk dat we wat meer op onze taal zullen moeten gaan letten… Oma dacht nog dat het in jouw wereld misschien iets heel anders betekent, maar je gebruikt het in de juiste context: als je iets laat vallen, als je een deur niet open krijgt… Hopelijk blijft het hierbij…
 
x
mama

Klauterkabouter

24 maart 2010
Je klimt…
Op je boekjes
Op je koffertje
Op de omgedraaide doos van je duploblokken
Op een omgedraaide kist speelgoed
Op de rugleuning van de zetel
Op mensen
De trap op
 
Je bent een echte klauterkabouter! (en we moeten je in het oog houden)

x
mama

mijn naam is Peter Pan

11 maart 2010

lieve kleine man,

vandaag heb je de hele dag fijn gespeeld bij vake. toen mama je kwam halen, vertelde vake dat je die ochtend je schaduw ontdekt had. je bleef je erover verbazen dat je er eentje had als je in de ene richting liep, en begreep niet waarheen hij was verdwenen als je je omdraaide. je hebt er zelfs naar lopen zwaaien!


in de keuken hangt een kalender die oma en vake cadeau kregen, met foto’s van al hun kinderen en kleinkinderen. we zijn in de maand maart, en de foto nu is eentje waar jij op de schouders van papa zit en in de camera lacht. telkens als vake vraagt waar papa is, kijk je naar de kalender en moet je lachen.


x
mama

wie niet snel is, moet slim zijn...

03 maart 2010

lieve deugniet van me,

Kathleen is je zonder twijfel je favoriete verzorgster in de crèche. als ik je daar ‘s avonds ga ophalen, krijg ik steeds een snelle update van je laatste fratsen. vandaag heb je mee gelopen met de grotere jongens: om ter snelst van de ene kant van de kamer naar de andere. je bent nog niet zo groot, je kan nog niet zo snel lopen, dus vond je er niet beter op dan mee te lopen tot halverwege… je om te draaien, en snel weer terug te lopen! zo was je toch de helft van de keren de eerste!
slim gezien...
x
mama

een nieuw jaar

12 januari 2009
Lieve, kleine man,

2008 is nu voorbij. De feestdagen waren druk maar erg leuk, je hebt allerlei cadeautjes gekregen en veel familie gezien. Ook de creche uitstapjes bevallen je wel. We hebben genoten van de dagen vakantie samen met papa tussen Kerst en Nieuw, lekker lui thuis.

Ondertussen zijn we allemaal weer aan het werk. Het is een druk dagritme, en mama mist je behoorlijk: de rustige dagen samen, samen opstaan, het vele knuffelen, je bezig zien wanneer ik het maar wil. Gelukkig hebben we op vrijdag samen nog een hele dag voor ons twee, en heeft papa je nu ook een extra dag voor zich alleen. Je volgt ons al heel goed met je ogen, begint naar dingen te grijpen, ze in je mondje te stoppen... je giechelt en kan schaterlachen... je babbelt honderduit en probeert ons te overstemmen als we met elkaar praten... je lonkt met je blauwe kijkers vanonder je wenkbrauwen naar de mensen en poseert al echt voor de camera. Jammer genoeg gaat je verkoudheid maar niet over. Desondanks blijf je een vrolijke kleine baas. Altijd maar lachen, zelfs als we je veel te vroeg uit je bedje halen. Huilen duurt nooit lang...

2008 is een heel bewogen jaar geweest, waarin je van onze liefste wens uitgegroeid bent tot onze grootste trots. Het is een jaar geweest van wachten en verwachten, zoeken en vinden, geven en eindeloos veel terugkrijgen... Je meter en peter, grootouders, bomma's, tantes en nonkels nemen je maar al te graag uit onze handen. Ze willen om ter liefste op je passen als mama en papa uitgaan. Je neefjes en nichtjes overladen je met kusjes. En allemaal hebben we grootste plannen nu jij erbij bent.

Ik ben heel nieuwsgierig welke plannen jij nog allemaal gaat hebben... er wacht een hele wereld vol avonturen op je!

dikke zoen,

je mama
.

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.